İç GIYIMIN 'İNCI'SI 50 üLKEYE ULAşTı

Makedonya göçmeni bir aile ve Türk ortağı tarafından 1964 yılında kurulan iç giyim markası Yeni İnci, bugün 50 ülkeye markalı ihracat yapıyor. Ürünleri Azerbaycan ve İran'da taklit edilen marka, bu ülkelere ürün satarken hologramlı etiket kullanmaya başladı.

Türkiye'nin en büyük iç giyim üreticileri arasında yer alan Yeni İnci, kendi markasıyla 50 ülkeye ihracat yapıyor. Tito rejimi döneminde Makedonya'dan Türkiye'ye göçen terzi bir aile tarafından 1964 yılında temelleri atılan marka, Türk iç giyim kalitesinin yurt dışında tanınmasında önemli rol oynadı. İç giyim, spor giyim ve mayo kategorilerinde yıllık 7 milyon adet üretimime sahip marka, bunun yüzde 50'sini 50 ülkeye ihraç ediyor. Bu yıl 60'ıncı yılını kutlayan markanın üçüncü kuşak yöneticisi Furkan Atakan, gelecek hedeflerini AKŞAM'a anlattı.

TAKLİTE ÖZEL ÖNLEM

Türkiye'nin iç giyim sektöründe kalite ve üretim gücüyle dünyada önemli bir oyuncu olduğuna dikkat çeken Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan, 'Ancak burada fason üretim yerine markalı ihracata yönelmek önemli. Biz ilk günden beri kendi markamızla ihracat yaparak bugün 50 ülkeye ulaştık. Bazı ülkelerde Türkiye'den daha çok tanınıyoruz. Azerbaycan ve İran'da ürünlerimizin taklitleri üretilmeye başlandı. Taklit ürünlerle mücadele için bu ülkelere ürün satarken özel hologramlı etiketlerle sattık. Yine İran'da Telegram üzerinden ürünümüzün taklidini yapanları deşifre ederek mücadele etmeye çalışıyoruz' dedi.

100 MAĞAZA HEDEFİ

Ürünleri Türkiye genelinde 3 bin satış noktası, 5 mağaza ve fabrika satış mağazasıyla tüketicilerle buluşan marka, yakında AVM ve caddelerde açacağı mağazalarla büyüyecek. 5 yılda 100 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Atakan, 'Her yıl üretim, satış ve istihdam oranımızı yüzde 10 artırma hedefimiz var. Benim 7 yaşında kızım var. Adı İnci. 4'üncü kuşak olarak işin başına o geçsin istiyorum. İsmini o yüzden İnci koydum. Umarım 100 yılları deviririz' diye konuştu.

Yeni İnci ürettiği kalça korsesiyle her 5 yaşlıdan birinde görülen kalça kırığı sorununa çözüm olmayı hedefliyor.

İNOVATİF ÜRÜNLER GELİŞTİRİYOR

İç giyimiyle bilinen Yeni İnci'yi son dönemlerde gündemde tutan konu birbirinden ilginç inovatif ürünleri oldu. Yaşlıların düştüğünde kalça kırığını önleyen kalça korsesi ve göğüs kanserine yakalanan kadınlar için protez sütyen markanın sosyal sorumluluğu öne aldığı inovatif ürünleri arasında yer alıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliğiyle cep telefonunun yaydığı radyasyonu önleyen bir iç çamaşırı üzerinde çalıştıklarını anlatan Atakan, 'Bu ürünle amacımız göğüs kanseri oranını azaltmak. Ayrıca 60. yıla özel yeni bir koleksiyon hazırlıyoruz' dedi.

PERSONEL OLAN YERE ÜRETİM MERKEZİ AÇTI

Bayrampaşa'daki 2 fabrikasında yılda 7 milyon adet üretim yapan şirket, yurtiçi ve yurtdışından gelen siparişlere yetişmek için ek üretim tesisleri de açıyor. İç giyim üretiminde ciddi bir kalifiye personel sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Furkan Atakan şunları kaydetti: 'Tekstilde çalışan önemli. Bu nedenle biz de elemanın olduğu yerlerde üretim alanları kuruyoruz. Yani iç çamaşırı işini bilen şirkete makine desteği verip hammadde verip bizim üreticilerimizden biri haline getiriyoruz. Bizim kendi içimizde 200 çalışanımız var. Bu fason 15 üreticiyle birlikte 500'e çıkıyor bu rakam. Yurtdışından da üretim teklifleri alıyoruz. Yeterli altyapı oluşturduğumuzda üretime gitmeyi düşündüğümüz ülkeler arasında Makedonya, Bangladeş ve Tunus yer alıyor.'

4. NESİL YETİŞİYOR

7 yaşındaki kızının ismini 'İnci' koyan Furkan Atakan: 'Markamızın 4. nesil yöneticisini yetiştiriyoruz' diyor.

2024-04-28T06:52:56Z dg43tfdfdgfd